persbericht Meer doen met internet voor kinderen: Picozone.nl bij 8-12.info
Picozine.com heeft op verzoek van 8-12.info speciaal voor kinderen een Nederlandstalige versie van hun site met leuke mini-magazines ontwikkeld: picozone.nl – ‘zoon’ van picozine. Kinderen kunnen bij picozone.nl zelf gratis tijdschriftjes maken – op internet en op papier. Een Picozine maken gaat eigenlijk vanzelf, maar om alle twijfel weg te nemen bestaat er ook een mini-magazine „Hoe maak je een Picozine?” De mogelijkheden zijn legio, kijk maar eens bij de Engelse picozine.com. Gebruik ze in de klas: als verslag, als werkstuk, als documentaire over de buurt of als voorbereiding op een schoolreisje. Verzend de picozine via internet en print-vouw-niet en snij ze voor wie je maar wilt.

8-12.info biedt naast Picozone nog een prachtige verzameling andere ‘Zelf maken‘ sites voor kinderen. Kies uit: muziek, filmpjes, schrijven, tekenen of animaties maken, websites bouwen en zelf games maken. Zo’n twintig sites vol mogelijkheden om zelf iets te creëren. Creaties waar klasgenoten, collega’s, familie en vrienden eenvoudig van kunnen meegenieten. Verstuur het resultaat via e-mail of zet het op je eigen site, blog of Hyves.

8-12.info is dè startpagina voor kinderen van de basisschool in de leeftijd van acht tot twaalf jaar om over elk onderwerp snel en makkelijk informatie te vinden. 8-12.info biedt: de beste zoekmachines voor kinderen, links naar de vakken van de basisschool en eenvoudige informatie over zoeken en veilig internet. En vanaf nu dus in de picture: zelf mooie en bijzondere dingen maken!

Informatie voor kinderen:
Ben je dichter, filmer of muzikant of wil je dat graag worden? Voel je de plannen kriebelen en borrelt de creativiteit soms onbesuisd omhoog? Kijk dan op het zelf doen overzicht van 8-12.info. In samenwerking met picozone.nl geeft 8-12.info je nu de mogelijkheid om je eigen tijdschrift te maken. Beroemd worden in zestien pagina’s op 2 A4tjes? Presenteer jezelf tegelijk op internet en op papier. Ga naar picozone.nl en bouw je eigen plaatjesboek, gedichtenbundel of reisverslag.

Print Friendly, PDF & Email

Next Post
»
Sprenger Media Educatie / Maarten Sprenger - Wordpressdesign
Bombax Theme designed by itx