Netvibes

15 april 2010

Netvibes www.netvibes.com

Met slechts drie woorden maakt zijn Netvibes ambities duidelijk: ‘Re-mix the web’. Dat kan letterlijk, via allerhande widgets om rss-feeds, sites of onderdelen van sites, eigen geschreven teksten of programma’s, foto-koppelingen, filmpjes en nog veel meer waardevolle en handige zaken in eigen pagina’s naast elkaar te plaatsen. Zo maakt Netvibes het werkelijk mogelijk het web direct en visueel te remixen naar eigen smaak en behoefte. Zonder tussenkomst van bookmarks.

Ik gebruik Netvibes nu ongeveer een jaar als achtergrondsite met toelichting, extra’s en een mini-blog, en als proeftuin voor 8-12.info. Netvibes is door zijn variabiliteit weliswaar minder overzichtelijk dan de andere ‘social bookmarker’ die ik waardeer: Symbaloo. Maar wel erg stabiel en vooral bijzonder goed personaliseren.

Elke Netvibes-account start met een priv├ę-domein van waaruit je een openbare pagina kunt laten ontstaan. Bijzonder bruikbaar is dat tabs (subpagina’s) en modules (pagina-onderdelen) van andere desktops kunnen worden ge├»ntegreerd in een eigen persoonlijke desktop. Ook onderling tabs en modules uitwisselen is mogelijk.

Netvibes/8-12
Burghtbevo
Netvibes- dewereldvanbovenaf

Print Friendly, PDF & Email

Previous Post
«
Sprenger Media Educatie / Maarten Sprenger - Wordpressdesign
Bombax Theme designed by itx