Symbaloo

15 april 2010

Maarten Sprenger heeft twee veelgebruikte webmixen gemaakt voor Symbaloo. Eén voor 8-12-info en één voor de Volksverhalen Almanak. Symbaloo is een zogenaamde ‘social bookmarking site’. Via Symbaloo kunnen gebruikers eigen bookmarks opslaan en met elkaar delen. De bookmarks bestaan uit een icoon met een link en worden geplaatst in een tegelpatroon. Dit patroon heet een desktop – of webmix, zoals Symbaloo het tegenwoordig noemt. Een webmix is door de gebruiker altijd aan te passen aan de eigen wensen. Gebruikers kunnen via een persoonlijke account een eigen verzameling van webmixen opslaan.

Via Symbaloo zelf en via het gebruikersplatform worden openbare webmixen aangeboden. Gedeelde webmixen zijn via een abonnement te updaten. Ook is het mogelijk een eigen school- of bedrijfsomgeving te creëren waarin ‘corporate’ webmixen worden aangeboden, alleen voor eigen kring.

Symbaloo bestaat inmiddels een jaar of drie en functioneert goed in het onderwijs. Op de Symbaloo-site is uitgebreide gebruikersondersteuning en documentatie aanwezig. Symbaloo is door zijn overzichtelijke indeling via tabs (dat zijn de webmixen naast elkaar) bijzonder geschikt voor het digibord.

Aanvulling 15 september 2011: www.Symbaloo.com/mix/dyslexie

Print Friendly, PDF & Email

Next Post
»
Sprenger Media Educatie / Maarten Sprenger - Wordpressdesign
Bombax Theme designed by itx