Woorden in de wolken

14 september 2010

Spelend filosoferen rondom verhalen uit de wereldreligies Nieuw verhalen-programma voor de groepen 7 en 8. Vijf verhalen uit de wereld van het vroege Midden Oosten en Aziƫ zijn het uitgangspunt voor deze verkenning van verschillende geloven. Verhalen uit de Tora, de gelijkenissen van Jezus en verrassende bespiegelingen van leermeester Hodja. We stappen ook door naar India voor een boeddhistisch jataka-verhaal en een koningsverhaal uit de vroege Hindoetijd. Een aardse slang kronkelt zich overal doorheen. Verhalen over belangrijke keuzes en beslissingen. Blijven staan of doorlopen? Overleven of laten leven? Wie gaat voor, wat verbindt ons? Kortom, wat spreekt de kinderen aan en hoe gaan kinderen van nu met geloof om, ook zonder zelf gelovig te zijn?

Deze serie liep in 2011/2012 op de basisscholen Insulinde, de Coligny, WSV en De Kaap in Amsterdam.

Meer informatie op dramatori.nl

.
______________________________________________________________________________________

Print Friendly, PDF & Email

Previous Post
«
Next Post
»
Sprenger Media Educatie / Maarten Sprenger - Wordpressdesign
Bombax Theme designed by itx