Eind januari start de eerste serie lessen ‘Pijl van de tijd’, tijdlijnen maken in de klas, op de Linnaeusschool in Amsterdam (voor de Rode Loper op School). In ‘Pijl van de tijd’ gaan kinderen individueel en in groepsverband aan het werk met een spel van ‘vroeger en later’ rond alle dingen die ze zelf belangrijk vinden in de geschiedenis. Bij elke gebeurtenis maken ze een eigen beeld voor een gezamenlijke tijdlijn.

Tegelijk met deze lessen, gaat ook de digitale versie experimenteel van start. Samen met Martin Takken bouwen we een internetversie van tijdlijnen, waarin ieder kind z’n eigen kaartjes – en later ook die van anderen – kan verschuiven.

Tijdlijnen maken met ‘Pijl van de tijd’ is een beeldend spel dat de kennis van de leerlingen van een groep zichtbaar maakt en met elkaar verbindt. Dit spel leidt tot boeiende conversaties en samenwerking.

.
______________________________________________________________________________________

Print Friendly, PDF & Email

Sprenger Media Educatie / Maarten Sprenger - Wordpressdesign
Bombax Theme designed by itx