De 8-12.info pagina Het Nieuws is bijgewerkt. Er was al een zoekmachine die het Nieuws voor kinderen voor je opzoekt en er stonden natuurlijk links naar de belangrijkste plekken met begrijpelijk nieuws op een rij. Maar nu zijn er ook verschillende mogelijkheden om zelf met ‘De krant’ aan de slag te gaan. Informatie voor een spreekbeurt (over journalisten, drukkers en de geschiedenis van de krant), een overzicht van alle kranten die er zijn – en dat zijn er nogal wat! – en twee mogelijkheden om zelf een krant of een tijdschriftje te maken. Dat kan je in je eentje doen of je vraagt of een groepje meehelpt. Of de hele klas.

Wist je dat er rond 1600 al kranten gemaakt werden? En de muurkrant is nog veel ouder!

Plezier ermee! Maarten

.
______________________________________________________________________________________

Print Friendly, PDF & Email

Sprenger Media Educatie / Maarten Sprenger - Wordpressdesign
Bombax Theme designed by itx