Stad van één kubieke meter gemaakt door de kinderen van twee klassen in vier lessen beeldende vorming. 3D-constructie van hout – verbindingen met houtlijm, deuvels, schroeven en ijzerdraad. SEP/De Burghtschool Amsterdam, groep 6b en 6c van Frank en Nathalie.

Vanuit tekeningen van een algemeen beeld van een huis, naar het ontwerpen van Follies, constructies tekenen en verbindingen bedenken. Met als eindresultaat het bouwen van een 3D-stad, die precies in een kubieke meter past. En dat is heel wat ruimte; Blokkenstad (6b) en Gum-city (6c) zijn ervoor samengevoegd. Later volgen beelden van de tweede kubieke meter, Bacteriestad van 6a (Deborah), waar naast hout nog andere materialen zijn gebruikt.

Interessant is dat kinderen van de Burghtschool technieklessen van Technika 10 hebben gehad (ook de jongens) en daardoor zelfstandig kunnen zagen, boren en schroeven. Of nieuw gereedschap durven aan te pakken en gevoelig zijn voor opmerkingen over handig gebruik van gereedschap. Leuk om op aan te sluiten met een paar nieuwe technieken. Het was eerst de bedoeling om ook nog een snelweg/racebaan door de stad te laten lopen. Maar dat stuitte op schaalproblemen. Dezelfde reden waarom er geen teksten op de winkels en fabrieken zijn gekomen. Daarmee zou opeens een gevoel van maat aan een gebouw vast zitten, en zou het idee van groot of klein een probleem zijn. Nu passen alle gebouwen door de gemeenschappelijke stijl perfect bij elkaar.

Your browser doesn’t support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Eén Kubieke Meter 01 from m s on Vimeo.

Eén Kubieke Meter 02 from m s on Vimeo.

Print Friendly, PDF & Email

Sprenger Media Educatie / Maarten Sprenger - Wordpressdesign
Bombax Theme designed by itx