8-12.info/zelfmaken

De 8-12 selectie van gratis online platforms en tools voor kinderen om zelf iets te maken breidt zich lekker uit. Aanvankelijk zo’n twintig stuks, nu zijn het er 36. Recent heb ik Scratchweb, Popplet, en Poëziepaleis toegevoegd. Drie sites van totaal verschillende aard.

Uit de fanspam van Helen Fermate: ☢ Wereld Scratchdag in de OBA Amsterdam was tof, tijdens de workshops zijn meer dan 100 Scratchprojecten gemaakt en onze website: http://www.scratchweb.nl werd feestelijk gelanceerd ;-)). Hier staat een filmpje van de dag, gemaakt door Sira, en neem ook een kijkje bij alle gemaakte projecten op: http://scratch.mit.edu/galleries/view/123991.

Scratch kan breed in het basisonderwijs gebruikt worden om animaties, games en interactieve projecten mee te maken. Logisch denken, zelf maken en greep krijgen op media gaan hier hand in hand. Scratchweb is het Nederlandse platform om de projecten te delen en informatie uit te wisselen. Later zal ik meer schrijven over tools als Scratch en Phun – tegenwoordig Algoodoo geheten

Bij Popplet maak je mindmaps. Het is met stip de mooiste woordwolk-tool die ik zag, erg intuïtief te gebruiken. Met handige deel- en exporteermogelijkheden: ook bijvoorbeeld als .pdf weg te schrijven. Wel nog duidelijk in ontwikkeling: recent was Popplet meerdere dagen onbereikbaar – mogelijk vanwege de implementatie van hun nieuwe facebook-embedding.

Poeziepaleis is de verzamelplek voor jonge dichters, met dichtwedstrijden, informatie en de verkiezing van de Jonge Dichter des Vaderlands. Uiteraard zijn er ook kindergedichten te lezen.

Print Friendly, PDF & Email

Sprenger Media Educatie / Maarten Sprenger - Wordpressdesign
Bombax Theme designed by itx