symbaloo-dyslexie-webmixAanvullingen, wijzigingen en commentaren op de Symbaloo Dyslexie webmix. Lees ook de eerdere post.

Nieuw: Symbaloo Luisterboeken Webmix.
Suggesties graag doorsturen.

.
______________________________________________________________________________________

Update 05/01/15
Geen nieuwe blokjes, alleen een nettere indeling.

Update 16/04/14
Symbaloo heeft de langverwachte clustering van blokjes doorgevoerd! Het is nu mogelijk via een achtergrondkleur aan te geven welke blokjes bij elkaar horen. De Dyslexiemix kan nu zonder extra blokjes met verwijzingen over de inhoud en dat spaart ruimte.

Update 10/01/14
Bijzondere tool toegevoegd: Robotekst. Upload een tekst en krijg ‘m als mp3 terug. Ook scans!
Bekijk ook de links naar Q4D van Rick Buchter, met onder andere een onafhankelijk vergelijkend rapport rond voorlees software. Weliswaar geschreven in een HBO context, maar de tools zijn te gebruiken vanaf de basisschoolleeftijd.

Update 22/12/13
N.a.v. Aanschaf Kurzweil – ook gepost in de LinkedIn Open Source Onderwijs groep Kurweil vs OpenSource software. In het afgelopen jaar heb ik dezelfde zoektocht gehouden (zijn er Open Source oplossingen ipv Kurzweil?). Een paar dagen geleden ging de kogel door de kerk en hebben we Kurzweil aangeschaft. Samen met de WoDy spellingstool, daarbij gebruikmakend van de eindejaars-aanbieding van Lexima (-27%). Hierbij deel ik met jullie de belangrijkste overwegingen en ontdekkingen. Lees hier verder

Update 14/12/13
“De nieuwe site Superboek.nl ontsluit een collectie van ruim 9.000 gesproken boeken. Streaming via de site en de gratis app Daisylezer (Apple). Of te leen op daisy-cd, speciaal ontwikkeld voor deze doelgroep. Superboek.nl is er ook voor kinderen die blind zijn of weinig zien. Voor deze kinderen zijn de 2.000 populairste boeken in braille beschikbaar. Superboek is net als aangepastlezen.nl gratis voor kinderen met een leesbeperking. Superboek heeft een eenvoudige opzet en is helder vormgegeven. Een speels ‘Superboek’ geeft de site een jong en herkenbaar gezicht. En de site kan zichzelf ook voorlezen! Het aanbod is verdeeld in vier leeftijdscategoriën en makkelijk vindbaar op onderwerp of titel.”

Nu ook in Nederland verkrijgbaar, weliswaar in het Engels, maar toch: Kurzweil voor de Mac. En ook interessant, de Firefly app van Kurzweil. Eigen .txt bestanden uploaden en laten voorlezen met nieuwe app (uitproberen via Amerikaanse demo). Vanaf najaar 2014 in Nederland beschikbaar met de NL Kurzweil licentie.

Weggehaald: Dyslexietoolbox.nl – lijkt niet meer te worden bijgehouden.

Update 30-10-13
Na leuke ouderbijeenkomst op het Cartesiuslyceum (A’dam) een paar omissies opgevuld rond de Daisyspeler. De voorleesstemmen van Kurzweil & Sprint worden niet optimaal gevonden, ook al leest de stem wat je typt en kunnen zelfs teksten uit plaatjes worden voorgelezen. Maar we moeten het er mee doen, met dit toch wat vermoeiende ingeblikte geluid. Behalve voor de literatuur (66.000 titels) en een flinke hoeveelheid schoolboeken. Voorgelezen door een menselijke stem. Gebruik daarvoor de Daisyspeler – als apparaat, maar tegenwoordig natuurlijk ook als app of software. Voor elk platform beschikbaar! & Dank aan de gebruikers van de Symbaloo webmix – inmiddels 500.

Update 11-10-13
Voor de opmaak van Slim Zoeken op internet hebben we gebruik gemaakt van Flex OT, een open en helder lettertype uit 1999 van Paul van der Laan, dat voldoet aan alle specificaties uit het onderzoek van Renske de Leeuw. De volledige Flex-familie (10 variaties) kost € 389,-, maar kan ook als losse lettertypes besteld worden (€ 49,- per stuk).

Update 11-10-13
In telefonisch contact met de helpdesk van Lexima werd mij duidelijk dat de enige serieuze optie om Kurzweil op een Mac te installeren via Bootcamp gaat. Andere installaties zullen al snel met update problemen van het operating system te maken krijgen (Parallels/Virtual Desktop).

Update 26-02-12
Links naar de pdf’s met kijkwijzer/leeswijzer-overzichten verwijderd uit de desk (deze lange links naar een .pdf werkten niet in symbaloo). De overzichten staan nog wel hieronder. Verder toegevoegd: Ralfilezen.nl en Makkelijk Lezen Plein.

Update 16-11-11
Verbeterde indeling en enkele toevoegingen, met name rss-feeds die leesbaar zijn in het middenblok.

.
______________________________________________________________________________________

Print Friendly, PDF & Email

Sprenger Media Educatie / Maarten Sprenger - Wordpressdesign
Bombax Theme designed by itx