8-12.info is vernieuwd. Van binnen en van buiten. Alles wat een kind zoekt, is nu via slimme rubrieken rond één zoekvenster te vinden. Een nieuwe manier van zoeken naar begrijpelijke informatie en van surfen langs interessante kindersites.


Met de bijna 600.000 bezoekers over het afgelopen jaar waren we heel tevreden. Toch liet het vinden van leesbare informatie te wensen over. Naast het surfen naar informatieve kindersites en rekenspelletjes, leek het logisch om binnen alle gelinkte sites te kunnen zoeken. In een bijzondere toepassing van Google Aangepast Zoeken is dat gelukt, met behoud van een duidelijke onderverdeling in vakken. De zoekmachine zoekt steeds op de sites die bij een rubriek horen. Het Google algoritme past zich bovendien in de loop van de tijd aan de gebruiker aan.

Database en zoeksysteem zijn ontworpen door Code-en-Design.nl, de makers van Picozine. 8-12.info zelf is nu ook eenvoudig te doorzoeken, op rubrieken, titels van gelinkte sites en op beschrijvingen. De nieuwe database van 8-12.info biedt daarnaast ruimte voor artikelen. Zoals toelichting op de rubrieken, info over informatie, accounts aanmaken en publiceren op internet. Dit zal stap voor stap worden ingevuld.

8-12.info-oprichter Maarten Sprenger schrijft het boek ‘Slim zoeken op internet – voor thuis, op school en waar je ook bent’, verwachte publicatie eind aug/begin sept 2013

Alle tekst op 8-12.info kan vanaf nu met de voorlees-tool van Readspeaker worden uitgesproken. In beeld loopt een cursor mee. De tool werkt zonder extra downloads of installatie. Een klik op het voorlees-icoon is voldoende.

Snel en makkelijk zoeken naar leesbare en betrouwbare informatie is nu een stap verder.
8-12.info: zoekmachine en startpagina in één.

8-12.info wordt mogelijk gemaakt door:
Sprenger Onderwijs – redactie en productie
Readspeaker – voorleestool

Meer informatie: Maarten Sprenger msprenger@xs4all.nl

.
______________________________________________________________________________________

Print Friendly, PDF & Email

Sprenger Media Educatie / Maarten Sprenger - Wordpressdesign
Bombax Theme designed by itx