Aanvulling 25/4 Na een klein half jaar is de serie Kinderen van Amsterdam nu klaar. Elf groepen in Amsterdam Oost schreven in op dit project van St. Kunsteducatie De Rode Loper op School. Een paar honderd leerlingen stapten zo in de wereld van historische Amsterdamse kinderen zoals de bedelaar Loduik, beschreven door de 17e eeuwse arts Job van Meekeren en Woutertje Pieterse, niet onwaarschijnlijk een autobiografisch relaas van Multatuli over hoe z’n zondagse bijbel transformeerde in een schelmenroman, welke weer omgezet werd in amandelkoek en zo verteerde. Ook zochten de kinderen zelf naar aansprekende verhalen uit kinderlevens in de stad via Geschiedenis van Amsterdam op 8-12.info.

Met dank aan Jan Paul Schutten voor zijn inspirerende non-fictie in ‘Kinderen van Amsterdam’, een boek dat alle klassen cadeau kregen bij de serie.

21/2 Bijna afgerond: de Dramatori lessenserie ‘Kinderen van Amsterdam’ voor St. De Rode Loper op School. Negen groepen op basisscholen in Amsterdam-Oost. Met de bedelaar Loduik, Woutertje Pieterse en het weesmeisje Saartje Tadema. Plus feiten en fantasie in een eigen verhaal door de leerlingen zelf. In april nog twee groepen op de Insulindeschool en de Lidwina. Kijk voor alle verhaalpakketten op dramatori.nl

Dapperschool Groep 6

.
______________________________________________________________________________________

Print Friendly, PDF & Email

Sprenger Media Educatie / Maarten Sprenger - Wordpressdesign
Bombax Theme designed by itx