De overhandiging van het boek Slim Zoeken op internet aan juf Jolanda, een van de proeflezers op Basisschool De Dapper in Amsterdam. Veel dank voor jullie feedback, Jolanda, Frances en de kinderen van groep 8.

… Het boek is een goed naslagwerk voor leerkrachten en heel informatief voor ouders. Er wordt in begrijpelijke taal uitgelegd hoe je het best de informatie die jij nodig hebt via een zoekmachine kunt vinden …

BSdeDapper juf Jolanda

Zoek Slim Zoeken … Groep 6A, juf Jolanda’s huidige klas, met het boek:
Groep 6a BS De Dapper

Als antwoord op vragen over internet van de kinderen, heb ik in 8-12.info de rubriek internet-info aangemaakt. Kijk hier naar een Wat nou?-filmpje en foto’s van Google’s computer-zalen.

Hoe ziet internet er uit? Tekeningen van de leerlingen beginnen bijna altijd bij een beeldscherm met een heel gedetailleerd toetsenbord: de ‘interface’ staat centraal. Op het scherm verschijnen Google en andere ondernemingen of sites, een apenstaartje, en soms kabels naar buiten of een satelliet. Het verschil tussen de computer, internet en Google is klein.

Een manier om naar de leeftijd van internet te zoeken? Zoekopdracht “internet bestaat” jaar
Let op de plaats van de aanhalingstekens.

Like that: facebook.com/slimzoeken
.
______________________________________________________________________________________

Print Friendly, PDF & Email

Sprenger Media Educatie / Maarten Sprenger - Wordpressdesign
Bombax Theme designed by itx