Slim zoeken op facebookSlim zoeken op facebook

Hoezo Slim zoeken 600

Uit het persbericht:

Iets opzoeken kan iedereen. Maar iets vinden dat je nog niet kent is lastiger, want internet wordt met de minuut voller en complexer. Zoeken op internet is vaak een vrolijke rit in een roller-coaster. Een flitsende tocht vol afleiding aan alle kanten. Een eigen route volgen op die achtbaan zit er niet meteen in. En dat is nu juist zo belangrijk als je iets zoekt dat minder bekend is.

Met Slim Zoeken leer je om een eigen pad te banen, rechter op je doel af. Ontdek hoe je je zoekopdracht versterkt met aanhalingstekens, een minnetje – of twee puntjes..
Sta stil bij de zoekwoorden die je nodig hebt wanneer je gaat zoeken en leer hoe belangrijk sneltoetsen zijn.

Slim zoeken is geschreven voor kinderen, maar geschikt voor iedereen die iets meer wil weten van zoekmachines en internet-informatie.

Slim Zoeken is ook voor …

ouders
Welke websites gebruikt je kind voor school? Welke mensen zitten er achter een website? Wat is betrouwbare informatie? Dit boek helpt helpen bij werkstukken en spreekbeurten.

grootouders
Opa’s en oma’s hebben internet allang ontdekt. Maar zijn veel websites vaak niet te druk, te onduidelijk, lastig te beoordelen? Dit boek is een wegwijzer in de internetjungle van alledag – voor jezelf of voor je kleinkind.

leerkrachten
“Zoek maar even op Google”? Dit boek wijst de weg en beantwoordt vragen over de stappen rond een zoekopdracht. Als onderdeel van studievaardigheden of informatievaardigheden. Ook geschikt als je zelf slim wilt leren zoeken.

in de buitenschoolse omgeving
Computerles na school? Helpen bij een werkstuk? Leg Slim Zoeken naast de computer en probeer het samen uit. Of verzin je eigen zoekspelletjes met de zoekcommando’s …

in de bibliotheek
Samen met de kinderen uitzoeken waar kinderinformatie te vinden is. Het verandert met de dag!

Slim Zoeken: de handige internetzoekwijzer www.slimzoeken.nu

€ 17,50 ISBN 9789082083309

Vraag er naar bij je boekhandelaar!

Achtergrond informatie en afbeelding cover (A3): slim zoeken op internet
.
______________________________________________________________________________________

Print Friendly, PDF & Email

Sprenger Media Educatie / Maarten Sprenger - Wordpressdesign
Bombax Theme designed by itx