Online boeken bestellen

10 september 2013

Waarschuwing ūüėČ alle links uit dit stuk leiden maar naar √©√©n boek …

-van de kleine uitgever- atheneumIk weet niet wat ik zie – zoveel ¬†online boekwinkels. Zo veel aanbieders naast bol.com. Elke dag ontdek ik, zoekend op “Slim Zoeken op internet” (of op het ISBN nummer) een paar nieuwe online bookshops in Nederland en Belgi√ę – met enorme verschillen tussen Google en Bing. En gisteren kreeg ik via Miriam Rasch bijvoorbeeld¬†atheneum.nl/shop door. Atheneneum was voor mij altijd de winkel aan het Spui met de schitterende etalage tentoonstellingen, maar ze zijn dus nu vanuit heel Nederland bereikbaar, hoe mooi.

Het begon vorige week, toen Slim een dag bij het CB lag met Bol.com, inderdaad als eerste. Daarna kwamen:

2. Libris
3. Cosmox.be en Cosmox.nl
4. Van Stockum
5. Bookido (tekst lelijk overgenomen, maar dat gebeurt  meer)
6. Boekwinkeltjes (heeft dus ook een ‘nieuwe boeken’ deel)
7. AKO
8. Bruna¬†(konden de foto blijkbaar niet vinden …)

Plus Blz.- Boekhandel, de ECI¬† –¬†wist niet dat die nog bestond [Geen Kwartaal Afname], Boekhandel Rozhanitsa¬†in Kampen, notabene ook de Freerecordshop¬†–¬†jawel doorgestart, De Vries boeken,¬†Wohi boekenwarenhuis, the Readshop,¬†Salvator Mechelen. Dan volgde nog Beslist met een overzicht van alle winkels, waar ik weer ontdek dat ook NRC.lux ook het aanbiedt. De lijst is vast nog niet compleet.

Mijn eigen Amsterdamse boekwinkels zijn Van Pampus,¬†Schimmelpennink¬†en de kinderboekwinkels¬†Helden en boeven en De Kinderboekwinkel (ze hebben alle vier Slim op voorraad!) Andere kleine boekhandels zijn ook gewoon goed beleverbaar door het Centraal Boekhuis (waar ik de boeken heen stuur), even goed dus als de online partijen. Stuur hen – of je eigen boekhandel – een van bovenstaande links of het ISBN nummer 9789082083309. En met een beetje mazzel kan je met een kop koffie binnen een of twee dagen je boek op halen. De koffietip is van Carel van Pampus (KNSM eiland) …

vanpampus

Hoe dan ook, de voorraad moet de deur uit, dus koop dat boek! Hoort zegt het voort.

En waarom een boek en geen e-book? Dat komt zeker. Maar dit is vooralsnog een boek voor naast de computer, voor in de klas, om lekker in de hand te hebben en door te bladeren. En de meeste kinderen lezen geen pdf’s. Video’s er om heen – met uitleg per onderwerp zijn in de maak, in samenwerking met de Fast Moving Targets Academy.

Luister naar het interview in bnr-digitaal (met Mark Beekhuis) over het boek: BNR nieuwsradio, 11 september 15.06 .

Slim zoeken op facebookSlim zoeken op facebook

.
______________________________________________________________________________________

Print Friendly, PDF & Email

Sprenger Media Educatie / Maarten Sprenger - Wordpressdesign
Bombax Theme designed by itx