The next Delicious

21 september 2013
sign in

sign in

Het rommelt al een tijd bij Delicious, sinds het van Yahoo door AVOS is overgenomen. Waarheen, waarvoor, met wie en met wat? Onder de knop: The new Delicious is in beta Check it out! is er nu een strakke next.delicious voorproef verschenen.

De feel van het design is goed, het blauw is gebleven en er is een soort notitie-geel aan toegevoegd. Met een nieuwe sociale optie koppel je Delicious aan je Twitter-account en krijg je een persoonlijke newsfeed op basis van je twitter-netwerk. Zelf heb ik Delicious nooit als ‘ontdekkingstool’ gezien, ScoopIt! en Diig zijn daarin favoriet. Delicious is voor mij een praktisch pakhuis om links te bewaren, want ik houd van tags en ik categoriseer graag – met eigenaardige en handige rubrieken. Ik ben nieuwsgierig of deze nieuwe netwerk-toevoeging Delicious weer tot een onmisbare tool gaat maken. De stacks (linkverzamelingen) in een vorige versie waren mislukt en zijn al weer een tijdje verdwenen. Je kon er een leuke presentaties mee maken, maar het was het ook een beetje vage toevoeging.

Ik miste de tagcloud uit de vroegere versies al heel lang. In de nieuwe Delicious omgeving is de cloud-tag terug, maar alleen via een beperkt menu. Via ‘show all’ wordt een gebiedje van zo’n 5 cm beschikbaar. Zodat je al snel een slider moet gebruiken om de hele cloud te zien. Erg onoverzichtelijk en vooral onlogisch. Een tagcloud gebruik je immers voor het overzicht. Ook gaat Delicious het zichtbaar maken van de url (handig bij deeplinks) en het editen van de links niet terugbrengen. Wat mij vreemd voorkomt, maar Team Avos meldt dat slechts 1% van de gebruikers het schijnt te missen.

tag cloud

tag cloud

Uniek, merkwaardig en heel gebruiksvriendelijk … :  alles wat ik in de huidige èn de nieuwe versie (tagclouds, url-editing) dus mis, blijft bestaan door previous. voor je account te typen. Zo is mij verzekerd door het Avos team, dat steeds heel alert reageert op vragen en opmerkingen. Nu draaien er dus drie volledig werkende versies naast elkaar … Uit onzekerheid, als service of als markt-onderzoek? Ik mag in ieder geval aannemen dat next. binnenkort rechtstreeks live gaat.

Kortom, het lijkt er op of Diigo als rechtstreekse Delicious-concurrent ruimer en veelomvattender blijft. Ook bruikbaarder voor bijvoorbeeld onderwijsdoelen. Bij Diigo is er de extra mogelijkheid van het aanvragen een educatieve aansluiting. Handig voor het werken met groepen. Delicious vs Diigo, design vs funtionaliteit?

Reacties via mijn Post bij G+

binnenkant

binnenkant

diigo
.
______________________________________________________________________________________

Print Friendly, PDF & Email

Sprenger Media Educatie / Maarten Sprenger - Wordpressdesign
Bombax Theme designed by itx