Juni 2017 – Na meer dan tien jaar is 8-12.info gestopt.
De links, zonder zoekmachine, staan op: start.slimzoeken.nu.
De oudste versie is nog hier te zien: old.8-12.info (2006 – 2008)

Iedereen hartelijk bedankt voor het gebruik in de afgelopen jaren!


| Deze website wordt niet meer onderhouden. Ga naar slimzoeken.nu voor actuele informatie. |


………….

Dit was het:

Snel en makkelijk informatie vinden op 8-12.info. Voor kinderen van de basisschool in de leeftijd van acht tot twaalf jaar. Zoekmachine en startpagina in één.

8-12.info biedt: zoeken per onderwerp en links naar de vakken van de basisschool.

8-12.info wordt ondersteund door Onlineklas.nl en Readspeaker, online tekst-naar-spraak oplossingen. 8-12.info wordt gebruikt op een paar honderd basisscholen in Nederland en België als startpagina voor werkstukken en zelfstandig werken. Ook thuis starten kinderen graag met 8-12.info, als hulp bij de voorbereiding van schoolopdrachten, of voor bijvoorbeeld rekenspelletjes en het zelf maken overzicht.

Van kinderen wordt in toenemende mate verwacht dat ze zich zelfstandig kunnen oriënteren op internet. Uit directe feedback van kinderen op scholen en uit onderzoek naar kindersurfgedrag blijkt echter dat kinderen vaak moeite hebben met zoeken op internet, dat ze weinig gericht lezen op een site, snel het overzicht kwijt raken en dat kinderen moeilijk onderscheid kunnen maken tussen reclame en inhoud.

Deze punten maken 8-12.info uniek:

➊ 8-12.info is overzichtelijk
Per onderwerp is er een beperkt aantal links. De onderwerpen zijn ingedeeld in rubrieken. Via een boomstructuur kunnen de onderliggende rubrieken worden gevonden. De zoekmachine zoekt steeds op de sites die bij een bepaalde rubriek horen. De interne zoekmachine kan gebruikt worden om rubrieken en omschrijvingen van links binnen 8-12.info te doorzoeken.

➋ 8-12.info is makkelijk en veilig
De indeling van 8-12.info is analoog aan de vakken op de basisschool en wijst zich vanzelf.
8-12.info is nadrukkelijk gericht op zelfstandig gebruik door kinderen. De website is zowel te gebruiken door internet-‘beginners’ als door de gevorderde gebruiker. Via mediawijsheid wordt informatie gegeven over veilig internetten.

➌ De 8-12.info redactie
De 8-12.info-redactie streeft naar duidelijkheid en kwaliteit. Criteria voor de links:
– kindvriendelijke informatie en eenvoudig taalgebruik
– betrouwbare informatie
– een visueel heldere interface
– goede interactiviteit en duidelijke feedback
– veilig: geen puur commercieel georiënteerde sites
De links op 8-12.info zijn vrijwel allemaal openbaar toegankelijk (geen inlogcode vereist) en zijn web-based. Hier en daar is een gratis download van een interessant programma gelinkt.

➍ Op 8-12.info is geen reclame te vinden
Reclame is geen eenduidige informatie, maar is er op gericht om het koopgedrag van consumenten nu of later op verschillende niveau’s te beïnvloeden. Op een startpagina voor kinderen is reclame niet wenselijk.


.
______________________________________________________________________________________

Print Friendly, PDF & Email
Sprenger Media Educatie / Maarten Sprenger - Wordpressdesign
Bombax Theme designed by itx