| Deze website wordt niet meer onderhouden. Ga naar slimzoeken.nu voor actuele informatie. |


 

Zoeken op internet is voor kinderen een vrolijke rit in een roller-coaster. Een flitsende tocht vol afleiding aan alle kanten. Een eigen route volgen op die achtbaan zit er niet meteen in. En dat is nu juist zo belangrijk als je iets zoekt dat minder bekend is. Met Slim Zoeken leer je om een eigen pad te banen, recht op je doel af.

slimzoeken_cover2Slim zoeken op internet –
voor thuis, op school en waar je ook bent

Auteur: Maarten Sprenger

Een bladerboek en naslagwerk voor kinderen vanaf acht jaar over informatievaardigheden. Met begrippenlijst en internet-woordenboek. Vrolijk geïllustreerd door Sonja van Hamel. Nu te koop in de winkel of via internet.

Wanneer je gaat knippen, pak je een schaar. Ga je schilderen, dan pak je een kwast. Op internet horen de zoekmachines bij je gereedschap. Maar: er is geen simpele gebruiksaanwijzing en je ziet niet wat er gebeurt in een zoekmachine. Vandaar dit boek. Kun je in plaats van 246.000.000 vage resultaten 24 heldere treffers krijgen? Leer zoeken met de juiste spullen, tips en trucs. Stuur de zoekmachine zoals jij dat wilt.

Uit het voorwoord door Erik Barendsen (Radboud Universiteit):

… De gezaghebbende Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) kwam in december 2012 met een stevig advies voor vernieuwing van het onderwijs rond ict. Weliswaar speciaal gericht op havo en vwo, maar met de kanttekening dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met de ontwikkeling van digitale geletterdheid. Juist aan dit vroege begin levert Maarten Sprenger met dit boek een bijdrage. In Slim Zoeken leer je hoe je informatie zoekt op het internet, maar het is veel meer dan de zoveelste knoppencursus Google. Natuurlijk komt het bedienen van de zoekmachine aan de orde. Maar je leert ook hoe je vanuit een bepaalde vraagstelling de goede zoektermen bedenkt, én hoe je kritisch omgaat met de zoekresultaten en met internet- informatie in het algemeen. Zo is de auteur er in geslaagd om in dit handzame boek digitale geletterdheid in brede zin aan bod te laten komen. Dat maakt Slim Zoeken niet alleen lezenswaardig voor de jongsten, maar voor iedereen die meer over zoeken wil leren …
slimbanner630www.sprengeronderwijs.nl/bestel

Print Friendly, PDF & Email
Sprenger Media Educatie / Maarten Sprenger - Wordpressdesign
Bombax Theme designed by itx